woensdag 11 september 2013

Pure Arganolie


 

Waarom we van pure Arganolie houden

Pure Arganolie wordt al eeuwenlang gebruikt en is bekend om zijn volkomen zuivere en natuurlijke behandeling voor de huid en het haar. Onlangs ontdekt door de Westerse wereld, is het uitgegroeid tot een onmisbaar ingrediënt in veel cosmetische producten. Bij gebruik in 100% zuivere vorm biedt de zeldzame olie een aantal wonderbaarlijke voordelen.

 

Onderzoek op pure Arganolie

Pure Arganolie heft een aantal ongelooflijke voedende en hydraterende eigenschappen. Vroeger werd de olie gebruikt door Afrikaanse, en met name Marokkaanse vrouwen, om de effecten van de woestijn, de zon en de wind op hun hun en haar te reduceren. Dankzij de verjongings- en helende werking trekt Arganolie nu de aandacht van de westerse consumenten. Vooral zij die op zoek zijn naar natuurlijke ingrediënten in de schoonheid en de verjongingsproducten, houden van pure Arganolie.

 

Recente studies zijn gericht op het begrijpen van de fysisch-chemische en nutritionele samenstelling van deze olie. Arganolie blijkt vele componenten te bevatten zoals vitamine E, vetzuren en polyfenolen. Door de aanwezigheid van hoge dosissen onverzadigde vetzuren en vitamine E is deze plantaardige olie een uitstekende olie voor de volksgezondheid. Het kan in het bezit zijn van een verjongingseffect en anti-kankereigenschappen. Studies gaan immers in deze richting.

 

Hoe pure Arganolie te gebruiken

Indien u voor het eerst gebruik maakt van Arganolie, begin dan enkel met het ’s nachts toepassen van de olie. Zodra uw huid gewend is aan de voordelen van deze olie, kunt u het gebruik opdrijven naar een tweemaal per daags gebruik op de huid.

 

Pure Arganolie voor het gelaat

Breng een kleine hoeveelheid, zeg maar één of twee druppels op uw gezicht aan. Masseer het zachtjes in op de huid en laat de lichte olie diep in de huid trekken. Vergeet niet dat pure Arganolie ongelooflijk licht is en dat het gemakkelijk door de huid dringt, zodat deze glad en zijdezacht wordt. U kunt het ook gebruiken op de bedekte huid of lippen. Let wel, de olie wordt best niet toegepast voor of tijdens het zonnebaden.

 


Neem een klein beetje pure Arganolie in je handen en wrijf het in het haar vanaf de punten. In het geval dat je een droge hoofdhuid hebt, begin dan in te wrijven vanaf de wortels naar de punten toe. Laat de olie in je haar voor meer dan een half uur inwerken of laat een nacht intrekken als je haar erg droog is. Was je haar vervolgens met een milde shampoo.  Volg dit ritueel regelmatig om een blijvend effect van dik en glanzend haar te bekomen en te behouden.

 

Naast je haar en je huid kan je pure Arganolie ook gebruiken op het lichaam, bijvoorbeeld na een bad of na een douche. De olie helpt namelijk bij het beschermen van de elasticiteit en om de schoonheid van uw huid te behouden, ook wanneer u op leeftijd bent. Wrijf een paar druppels olie op je droge handen en nagels en houdt ze zo soepel en jeugdig.

  

Types van pure Arganolie

U vindt twee belangrijke soorten van Arganolie: de culinaire Arganolie en de cosmetische Arganolie.

 

De cosmetische olie is 100% zuiver, zonder bewaarmiddelen of additieven. Bovendien is ze gemaakt door mechanische koude persing van niet-geroosterde Argannoten. Deze noten veroorzaken een zeer lichte olie zonder een nootachtige geur achter te laten. Elke olie met een sterke geur wordt gezien als niet wenselijk voor de huidverzorgingsproducten.

 

De culinaire Arganolie wordt bereid door het zachtjes roosteren van Argannoten die een sterke smaak hebben waardoor het net erg geschikt wordt voor het koken. De nootachtige smaak en de geur van dit type Arganolie is ideaal voor in de keuken.

 

 

Incoming search terms:

-       Pure Arganolie

-       Arganolie 100% zuivere geur

-       Pure haarolie

-       Zuivere haarolie

-       Waar kan ik pure Arganolie kopen

-       Pure Argan

-       Chemische bestanddelen van Arganolie

-       Voordelen van pure Arganolie voor het haar

-       Pure Argan plantaardige olie

-       Voordelen van zuivere Arganolie

-       Arganolie chemische samenstelling

1 opmerking:

  1. Thank you for the helpful post. I found your blog with Google and I will start following. Hope to see new blogs soon
    You have got some great posts in your blog. Keep up with the good work. Visit: Natuurlijke Huidverzorgingsproducten

    BeantwoordenVerwijderen